Hiperglicemia – nivelul ridicat al glicemiei
Când nivelul zahărului crește peste limitele normale, deveniți hiperglicemic. Dacă nivelul zahărului rămâne prea ridicat pentru o perioadă lungă de timp, există riscul de afectare a organelor, precum și alte complicații.
Nivelurile ridicate ale glicemiei se dezvoltă atunci când corpul dvs. nu produce suficientă insulină sau nu reacționează bine la insulină. Se poate întâmpla și atunci când o persoană cu diabet uită să-și administreze o injecție cu insulină sau dacă doza de insulină injectată a fost prea mică.
Hipoglicemia – nivelul scăzut al glicemiei
Nivelul glicemiei poate, de asemenea, să scadă sub limitele normale, ducând la hipoglicemie. Hipoglicemia este adesea numită o „reacție la insulină”, deoarece poate apărea după administrarea unei doze prea mari de insulină. Nivelul scăzut al glicemiei este frecvent la pacienții cu diabet de tip 1 – în medie, episoadele cu simptome apar de două ori pe săptămână. Numărul de scăderi neobservate (fără simptome, noaptea) ar putea fi chiar mai mare.
Dacă nivelul glicemiei scade prea mult, puteți pierde funcții importante, cum ar fi capacitatea de a gândi și de a acționa normal. Un nivel scăzut de glicemie necesită acționarea imediată!
Contactați-vă medicul pentru a discuta despre intervalul dvs. țintă al glicemiei.